Nutrinovelle - Logo

Nutrinovelle

För Din hud

Nutrinovelle Collacen är ett unikt kosttillskott speciellt utvecklat för att bibehålla en frisk hud – från insidan

Läs mer

Kollagen kalkylator

I det mellersta hudlagret bildas proteinet kollagen, som hjälper till att hålla din hud slät. När du blir äldre minskar mängden kollagen och huden blir torrare, mindre elastisk och rynkor blir synliga.

Räkna ut kollagennivån i din kropp

Kollagen kalkylator

Räkna ut kollagennivån i din kropp »

Kollagen kalkylator:

När du är yngre än 20 år är kollagennivån i din kropp hög. Din hud har fin lyster och spänst. Men kom ihåg att ta hand om din hud för i tjugoårsåldern börjar din hud förlora kollagen.

I 20-30 årsåldern minskar produktionen av kollagen och huden börjar förlora sin elasticitet. Andelen kollagen är ungefär 80% av tidigare kollagennivå.

I 30-40 årsåldern blir huden torrare, tappar en del av sin spänst och rynkor och fina linjer börjar synas. Andelen kollagen är ungefär 70 % av den ursprungliga mängden.

I 40-50 årsåldern är kollagennivån ungefär hälften av vad den var jämfört med när du var 18 år.

I 50-60 årsåldern är kollagennivån låg vilket påverkar din kropp negativt. Huden förlorar elasticitet och lyster och rynkor uppkommer. Kollagennivån har sjunkigt till ungefär 40 % av den ursprungliga mängden.

I 60-80 årsåldern blir huden tunnare och skörare. Huden blir slappare och rynkor är mer märkbara. Kollagennivån har sjunkigt till ungefär 30 % av den ursprungliga mängden.