Nutrinovelle - Logo

Nutrinovelle

För Din hud

Nutrinovelle Collacen är ett unikt kosttillskott speciellt utvecklat för att bibehålla en frisk hud – från insidan

Läs mer

Naturliga ingredienser

Collacen är ett naturligt kosttillskott som består av lågmolekylärt marint kollagen som tillverkas av fisksorterna Tilapia och Hajmal/Pangasusmal. Det innehåller dessutom vitaminer som är tillsatta med bevisad effekt för huden.

Kollagen är ett protein som utgör den primära stödstrukturen i huden. Det bildar ett nätverk i bindväven och fungerar både som ett byggmaterial och som ett sammanhållande lim. Kollagen ger huden styrka och smidighet samt har en unik förmåga att bevara hudens fuktighet. Collacen består av rent hydrolyserat och lågmolekylärt kollagen (uppdelat i mindre enheter så att det bättre kan tas upp av kroppen) från fisk. Läs mer om kollagen

Vitamin C är bidrar till normalt bildande av kollagen i kroppen. C vitamin är också en antioxidant som är viktig för cellernas försvar mot fria radikaler.

Vitamin A bidrar till att bibehålla en normal hud.

Vitamin B5 kan motverka torr hud. B5 kan även hjälpa till att upprätthålla en normal och balanserad hud genom att kontrollera de oljeproducerande körtlarna som håller huden fuktig och smidig. Effekterna av vitamin B5 på huden är dock inte i dagsläget bekräftade av EFSA.